×

11 juni 2020

Direct aan de slag met corona-proof shows!

Lees hier het originele artikel van Erik Nederkoorn.

Glunderend druppelde het publiek het Atlas Theater in Emmen binnen. Voor het eerst was er weer een voorstelling, van Rob en Emiel. Het theater deed maar meteen iets bijzonders, na de herstart met die maximaal dertig bezoekers: het boekte de hele maand vol met dit mentalistenduo. In een familievoorstelling en met de productie die nu in première ging, Plankenkoorts , zullen ze die glunderaars weer verbluft huiswaarts laten gaan. Het is niet mis wat Rob en Emiel, wereldkampioenen in hun vak, uithalen.

Anderhalve meter, ouwe boef

De bezoekersroute was zorgvuldig volgens protocol uitgetekend en leidde naar het toneel waar het publiek in een intieme setting naar de artiesten keek. Zij speelden met hun rug naar de 800 stoelen. ,,Kom maar even hier achter ons voor een mooie foto”, zei Rob tegen de fotograaf. ,,Wel anderhalve meter afstand houden, ouwe boef!”

Het zag er gelikt uit. ,,Ons team zit vol energie”, zei directeur Machteld van der Werf. Hoogtepunt was een gloednieuwe truc van Rob (Mollien) waarin hij ‘blind’ met paardensprongen alle 64 vakken van een schaakspel vond (in evenveel zetten). Grappig moment was het antwoord uit de zaal op de vraag waar iemand het liefst, waar ook ter wereld, een tweede Atlas Theater zou zien. ,,Zwolle!”, luidde het voorstel. Het bleek afkomstig van Henk-Jan Meijer. Hij was tot vorig jaar burgemeester van de stad.

 

« terug naar nieuwsoverzicht

Door gebruik van onze website gaat u akkoord met ons privacy statement en cookiebeleid.

Ik ga niet akkoord Ja, ik ga akkoord