×
2 oktober 2017

Stresscongres

Rob en Emiel kijken terug op een zeer succesvol congres voor de zorgsector.

“Nu moet u echt de zaal verlaten..” Zo eindigde het congres ‘Meer plezier in je werk (druk)’ dat Rob en Emiel hielden op 29 september jl. in de ReeHorst in Ede. Het congres werd georganiseerd door congresadvies- en organisatiebureau Congressen MetZorg.

Samen met twee gastsprekers verzorgden Rob en Emiel een fantastisch leerzame dag voor medewerkers uit alle lagen van de zorg. Met als centraal thema: stress en werkdruk tijdens het werk.

Inhoud

Wie in de zorg werkt, loopt een verhoogd risico op het krijgen van een burn-out, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Dat was een reden voor Rob en Emiel om deze doelgroep eens onder de loep te nemen en op zoek te gaan naar oplossingen en ideeën om de werkdruk te verlagen.  Maar ook om beter met de bestaande werkdruk om te kunnen gaan en om te zoeken naar oplossingen vanuit dit gegeven. En dat is ze zeker gelukt.

Samen met gastsprekers en deskundigen Marcellino Bogers en Hans van der Loo* hebben zij wederom een zeer leerzame dag weten in te vullen. Wederom, want dit congres is de opvolger van de zeer succesvolle reeks congressen ‘Een nieuwe kijk op zorg’, dat door de bezoekers gemiddeld werd beoordeeld met een 9. Ook dit congres staat als een huis.

Rob en Emiel zouden Rob en Emiel niet zijn zonder eigen ervaringen te delen. Daarnaast geven zij inzichten in het fenomeen werken onder druk. Door handvatten aan te reiken en praktische oplossingen te geven, wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt dat het écht mogelijk is om (meer) plezier uit je werk te halen ondanks de druk die je als medewerker in de zorg kunt ervaren.

En we weten inmiddels allemaal dat we van Rob en Emiel ook mogen verwachten dat zij afsluiten met een wereldact. Hoe leren, inspireren en entertainment samen kunnen gaan.

Gastsprekers

Marcellino Bogers was ziekenverzorgende, verpleegkundige, verpleegkundig docent, cabaretier en is mede-eigenaar van Congressen MetZorg en auteur van het boek ‘Humor als verpleegkundige interventie’. Hij houdt tijdens het congres een spiegel voor en relativeert houding, gedrag en communicatie op de werkvloer. Daarbij is humor een rode draad.

Hans van der Loo is co-founder van de advies- en realisatiebedrijven Betterday en  EnergyFinder en auteur van oa. ‘Vaart maken’ en ‘Waar haal jij de energie vandaan?’.

Hij biedt inzichten op het gebied van energie en inspireert daarmee de algehele blik op de carrière in de zorg.

Vervolg

De dag werd door de deelnemers beoordeeld met maar liefst een 8,6.

Uit de uitgebreide enquete onder de deelnemers bleek dat vooral de niet-medische visie van Rob en Emiel verhelderend en inspirerend werkt. De objectiviteit die zij behouden word gewaardeerd en hield het publiek scherp tijdens dit congres.

Omdat het zo’n succes is gebleken, wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid voor een vervolg van ‘Meer plezier in je werk (druk)’.

« terug naar nieuwsoverzicht